SMART: Célkitűzés Művészete Gyermekkorban

Észrevetted, hogy gyermeked vágyakozik?
Hogy törekszik rá: önerejéből elérjen valami Számára fontos és nagy dolgot?
Ugye nem szeretnéd, hogy a kezdeti nehézségek fennakasszák a megvalósítást?
Akkor eljött a TE időd! Így tudod segíteni ŐT, hogy elérhesse célját vagy céljait:
Először is nagy dolog, ha a gyermeked valami iránt őszintén elköteleződik és motiválttá válik, ...
Olvass tovább

Központban a csúfolódás

Képzeljünk el egy gyönyörű piros papír szívet! Csodaszép, rubinvörösen csillog, mint egy tökéletes kis ékszer. Most pedig képzeljük el, hogy ahányszor bántó szándékkal csúfolják a gyermeket, akihez ez a kis szív tartozik, mindannyiszor egy durva, erős kéz gyűr egyet ezen a szíven...

Olvass tovább

Szorong a gyerekem… Mit tegyek?

Létezik egy indián mese arról, hogy minden gyerek úgy születik, hogy két farkas él benne. Az egyik a félelem, a másik pedig a bátorság, boldogság, magabiztosság farkasa. Amikor a kis indián megkérdezi a bölcs öregtől, hogy melyikük fog győzni, a válasz így hangzik: “Amelyiket eteted”

Úgy gondolom, ez a tanmese a mai modern civilizációban is nagyon sok fontos dolgot közöl szám...

Olvass tovább

Alapozd meg most a kapcsolatotokat, hogy bármit is hozzon az új tanév, TI KIBÍRJÁTOK!

Biztosan feltetted már magadnak azt a kérdést, hogy vajon most mit tehetnél azért, hogy a következő év, bárhogyan alakul is, a szülő-gyerek kapcsolat szempontjából könnyebb legyen. Jó helyen jársz! A nyár időszaka alapozza meg a következő évet, már most beiktathatod a gyermeked számára fontos tevékenységeket, melyekkel a kapcsolatotokat erősítheted. Ezzel nem kel megvárni a következő tanévet...

Olvass tovább

Így tedd egyszerűbbé az életet!

Így tedd egyszerűbbé az életet

Mai életünk tempója, elvárásai és lehetőségei nehezen összeegyeztethetőek a gyermekkor tempójával. Célokat hajszolunk, kompetenciákat fejlesztünk, sürgetjük az időt azzal, hogy minél hamarabb szeretnénk előrébb és előrébb jutni.

A gyerekek jelentős része is szinte minden nap (legalább egy) foglalkozásra jár még az intézményi foglalkozások és tanórák mellett: hiszen minden...
Olvass tovább

Mit nyerhet a családom a valódi minőségi idő élményével?

A minőségi idő kifejezést sok helyen hallhatod, olvashatod. A kérdés az, hogy meg tudjátok-e élni a valóságban. Most segítek Neked áttekinteni, hogy mit is jelent pontosan a valódi minőségi idő, és, hogy hogyan tudjátok beiktatni a családi életbe. Nézzük meg azt is, hogy miért olyan fontos ez!

MIT JELENT PONTOSAN A MINŐSÉGI IDŐ?

A minőségi idő legfőbb jellemzője, hogy ne...

Olvass tovább

2014-ben az egész világot meglepte, amikor a mindig vidám Robin Williams véget vetett életének.

A bohóckodó, jókedvű emberekről hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy nekik nincsenek problémáik. Ami, természetesen, egyikőnkre sem igaz. Így van ez a gyerkőcökkel is.

Tudtátok, hogy a humor egy védekezési mechanizmus?

Gyakran használják a figyelem felkeltésére a magányos, önértéke...

Olvass tovább

Stresszkezelési ötletek kicsiknek és nagyoknak

Lehet először azt gondolnánk, hogy a stressz csak a felnőttek világára jellemző, azonban a stressz gyerekeknél ugyanúgy megjelenik, mint egy elfoglalt üzletember életében. Életkori fejlődés szempontjából az iskoláskor kezdete a teljesítmény fontossá válásával esik egybe. A gyerek próbál helytállni az új környezetben, megfelelni a tanító néninek, és a szüleinek is pozitív színben feltűnni...

Olvass tovább

Ismered gyerkőcöd szeretetnyelvét?

Szeretetnyelvek

 „Tudom, hogy a legtöbb szülő őszintén szereti a gyermekeit. Tapasztalatom szerint azonban nagyon sokan nem tudják ezt megfelelően kifejezni, és gyermekeik kénytelenek üres szeretet-tankkal élni. Meggyőződésem, hogy a kisgyermekek és a kamaszok helytelen viselkedésének hátterében leggyakrabban az üres szeretet-tank áll.”

Dr. Gary Chapman

 A családok többs...

Olvass tovább

Hisztimanók a családban – avagy mit tehetek, ha manipulál a gyerekem?

Bizonyára előfordult már velünk is, vagy másoknál is láthatunk hasonló esetet, mikor egy gyerek hisztizik a boltban, krokodilkönnyeket hullat, mert valamit nem veszünk meg neki, valamit nem kap meg. Ilyenkor gyakran mi is frusztráltak leszünk, és tehetetlennek érezzük magunkat.

Honnan ered ez a képesség? Mi az, amit tudunk tenni?

Nagyon fontos tisztázni, hogy nem minden sírás ...

Olvass tovább